Писмо до клубове - Решение на АРБИТРАЖНА КОМИСИЯ

Уважаеми колеги,

На заседание на УС на БФ Петанк бе разгледан  въпроса за състава на женския Националния отбор на Република България за участие в Световното първенство в Гент, Белгия през 2017 г.Ето и хронология на събитията:

По настояване на ръководството на СК УКП квалификациите да се проведат на закрито, поради лошите атмосферни условия,БФП  договори използването на наетата от СК „Зелени бунтовници“ зала в Складовата база на Сточна гара срещу наем от 120 лв. за два дни /в т.ч. отопление и осветление/.

Както е известно, договореността между ръководството на БФП и СК „Зелени бунтовници“ за провеждане на квалификациите на 11.02. 2017 г. бе провалена по вина на последните, в четвъртък 09.02.2017 след обяд.

Ръководството на БФП успя да осигури добре отоплена зала на кортовете на Дипломатически клуб "Глория Палас",  Горна баня, за което всички заявили участие в квалификациите клубове бяха информирани своевременно - до обяд на 10.02.2017 г ., за часа и мястото за провеждане на Техническата конференция.

На квалификациите не се яви нито един от заявилите  участие дамски  отбори.

Същия ден на официалната пощенска кутия на БФП бе получен е-мейл от капитана на ДСКПП г-жа Марина Тепавичарова, че отборът е бил възпрепятстван да присъства, поради краткото време за промяна на мястото и часа на провеждане, за което и благодарим.

Във връзка с възникналия казус УС взе решение за създаване на  Арбитражна комисия, която да се произнесе по него, в състав: Председател - С.Узунов и членове - А.Андреевски, З.Александров.

Решение на Арбитражната комисия:

Във връзка с  няколкократното потвърждаване на готовността за участие в Световното първенство от страна, както на състезателите, така и на председателя на ДСКПП г-жа Даниела Дикова /отново с е-мейли / на женския отбор на ДСКПП в състав: Мила Бабачева и Марина Тепавичарова, УС взе следното решение:

  • Да се предложи на участниците от женския отбор на ДСКПП да представляват Р. България в състава на Националния отбор;
  • Същите да представят писменно своето съгласие и депозит от по 100 лв на човек, като гаранция за участие на Секретаря на БФП в срок до понеделник, 20.02.2017 г. до 18:00 часа.

Добавено 19/02/2017/